Hoofdpijn weg met oogtraining

Dat klinkt voor velen toch wel erg ongeloofwaardig. Maar uiteraard niet voor diegenen die met oogtraining van hun hoofdpijn zijn afgekomen. Neem Dani, hij kampte regelmatig met migraine, vooral als hij het extra druk had op school en hij veel prikkels kreeg te verwerken. Na de oogtraining vertelde hij me dat hij geen migraine meer had gehad! Ik heb verschillende keren meegemaakt dat kinderen niet kwamen voor hun hoofdpijn, maar dat die wel verdween als gevolg van de oogtraining. Dat komt omdat hoofdpijnklachten kunnen ontstaan door beperkingen in de oogsamenwerking zoals fixatie disparatie, een instabiele focus of een zwakke oogmotoriek. Met oogtraining verbeter je de samenwerking tussen de ogen en verdwijnen deze visuele beperkingen.

Kan iedereen met oogtraining van z’n hoofdpijn afkomen?
Nee, helaas niet. Dat komt omdat hoofdpijn ook andere oorzaken kan hebben dan een gebrekkige oogsamenwerking. Informatie over verschillende soorten hoofdpijn vindt je onder andere op:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpijn
http://allesoverhoofdpijn.nl/soorten-hoofdpijn/
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/overige_oogziekten/hoofdpijn/

Wordt mijn hoofdpijn veroorzaakt door een gebrekkige oogsamenwerking?
Vraag een visueel- motorisch onderzoek aan, dan weet je in ieder geval of er visuele beperkingen zijn die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Dit onderzoek duurt ca. 1.5 uur en kost 40 euro. Bel naar 06-54790867 of stuur een email naar: info@abreflex.nl

Iemand wees mij op het boekje “Eyeopener bij hoofdpijn” geschreven door Corry Oomen. In het boekje beschrijft ze hoe met oogbewegingstechnieken hoofdpijn kan verdwijnen en hoe je het kunt voorkomen. Een zeer interessant en praktisch boekje.

Eyeopener bij hoofdpijn

Geef een reactie