Revalidatie Training

Revalidatie na een ongeval

Myrthe – 31 jaar: “Mijn prikkelverwerking is verbeterd en misschien nog belangrijker: mijn vertrouwen is terug”.

In mijn zoektocht naar herstel na een ongeval, kwam ik bij Mark van AB Reflex terecht. Daar ben ik nog steeds heel blij mee! Hij begeleidde me op een rustige, vriendelijke en motiverende manier. Bovendien is hij heel eerlijk en accuraat en hij vertelt duidelijk over zijn vakgebied. De oefeningen gaven houvast en vond ik, door de speelse inslag, ook leuk om te doen. Mijn belastbaarheid is nog niet wat het was, maar deze therapie heeft wel veel veranderd. Mijn prikkelverwerking is verbeterd en misschien nog belangrijker: mijn vertrouwen is terug. Zeker als je last hebt van draaiduizeligheid of dubbel zien als klacht, ben je hier op het juiste adres. Ik geloof in het trainen van je visueel-motorische systeem op deze manier. Bovendien is Mark oprecht geïnteresseerd in je herstel (hij doet het duidelijk niet om rijk te worden, zoals sommige andere aanbieders) en dat heeft mij veel goed gedaan!

Mark, ontzettend bedankt en dat je nog maar veel mensen vooruit mag helpen!


Revalidatie na een heftig ongeval met opgelopen hersenletsel

Milan – 23 jaar:“Ik merkte hoe mijn klachten waren afgenomen, hoe de prikkelverwerking sneller was geworden en de mentale belastbaarheid groter

Na een heftig auto-ongeluk eind 2017 en het daarmee opgelopen hersenletsel, wat zorgde voor een trage prikkelverwerking, snelle mentale vermoeidheid en een al gauw overbelast bonkend hoofd, vertelde een collega van mijn moeder over AB Reflex. Onder het motto niet geschoten altijd mis, besloten we een afspraak in te plannen.

Na een eerste afspraak bij Mark te hebben ingepland, kwam ik terecht in een prettige omgeving met tegenover me een ontzettend vriendelijke man die me op mijn gemak stelde en naar mijn klachten luisterde. Hij nam allerlei visuele en motorische testen bij me af en na afloop legde hij uit wat de bedoeling van het traject zou zijn. Hij garandeerde me dat er verbetering zou kunnen komen in mijn klachten, dat de intensiteit van mijn hersenletsel en de daarmee gepaard gaande problemen af zouden kunnen nemen – mits ik me zou committeren aan het doen van dagelijkse oefeningen.

Ietwat sceptisch in het begin, besloot ik het toch een kans te geven. Het traject zou 14 tot 16 maanden duren. Na al 11 maanden elke dag hard te hebben getraind, mijn ogen uitdagingen te geven door de oefeningen te volgen, was daar dan het beOOGde resultaat. Het harde werk had zijn vruchten afgeworpen, met een “Kijkdiploma” in the pocket ging ik naar huis.

Het verschil van ruim een jaar geleden in vergelijking met nu is een verschil dat ik niet voor OGEN had kunnen hebben – in zowel de letterlijke als de figuurlijke zin van het woord. Ik merkte hoe mijn klachten waren afgenomen, hoe de prikkelverwerking sneller was geworden en de mentale belastbaarheid groter. Vandaag de dag ben ik Mark ontzettend dankbaar voor wat hij in mijn leven heeft veranderd – hoewel hij me telkens vertelde: “Milan, je moet jezelf bedanken, want jíj hebt er elke dag voor getraind; jíj hebt het gedaan!” Hoewel daar wellicht een kern van waarheid in zit, spreekt mijn dankbaarheid naar AB Reflex het meest. Want zonder de hoopvolle bekrachtigende en bemoedigende woorden van Mark, had ík niet zo hard mijn best gedaan.


Revalidatie na een hersenschudding

Bas – 47 jaar: ”Je hebt het leven een stuk prettiger gemaakt”

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de goede zorgen voor Bas!!! We zijn super blij met het resultaat. Je hebt het leven een stuk prettiger gemaakt.

Mark: Bas was thuis gevallen met een kaakbreuk en een hersenschudding als gevolg. De eerste weken heeft hij door de val nog dubbel gezien. Nadat de kaak weer was genezen is hij weer gaan werken. Toch bleef hij, zelfs na een half jaar, nog last houden van vermoeidheid, verminderde concentratie, hoofdpijn en niet uitgeslapen zijn. Vooral z’n dieptezicht en z’n gezichtsveld waren door het ongeval sterk aangedaan. Hierdoor werd de opname van visuele informatie sterk gehinderd. Het kostte z’n lichaam heel veel energie en veroorzaakte z’n klachten. Bas reageerde bijzonder goed op onze training, die slechts een half jaar duurde. Nu het visueel-motorische systeem weer in balans is gekomen zijn de klachten voorbij.


Revalidatie na een herseninfarct

Francien – 62 jaar: “Hoera, ik kan weer een boek lezen”

4,5 jaar geleden kreeg ik een herseninfarct. Na een revalidatie kon ik toch terug in mijn functie (psychologisch assistente) maar hield problemen. Vermoeidheid, evenwicht, concentratie, dieptezicht en nog veel meer, belemmerde mij. Via, via kwam ik in contact met Mark. Mark luisterde goed naar me en gaf me het vertrouwen dat ik nog vooruit kon komen. Op allerlei manieren heb ik gewerkt aan oefeningen met prismabrillen, het leren focussen op kralen, dichtbij en veraf, aantikoefeningen, oefeningen met een bal, Mark bedacht steeds weer iets anders. Door de training van Mark kan ik weer genieten, ben minder moe en het lukt om beter te focussen en kost mijn werk en het autorijden veel minder moeite. Zelf had ik niet gedacht dat er zoveel verbetering kon optreden.

 Dank je wel Mark, door jouw vertrouwen en mede door jouw oefeningen heb ik er weer een stukje levensvreugde bij gekregen.


Revalidatie na een TIA

Monique – 50 jaar: ”Ik kan weer met plezier een boek lezen en ik kan me stukken beter concentreren”

Lezen is altijd een grote hobby van me geweest, maar na een TIA kon ik me slecht concentreren en lukte het me niet meer om nog een boek of artikel te lezen. Als ik onderaan de bladzijde was, wist ik al niet meer wat ik gelezen had. En omdat ik ook net een andere functie op mijn werk had gekregen, was dit op zijn zachts gezegd heel vervelend. Toen ik bij Mark kwam, kreeg ik eerst allerlei testjes op basis waarvan ik oefeningen mee kreeg om dagelijks te doen. De oefeningen waren heel gemakkelijk om te doen, dat ik me ook wel af vroeg of dit me ging helpen. Maar toen ik de 2e keer bij Mark kwam, kon ik een aantal van de tests al een stuk beter. Zelf merkte ik nog geen verschil, maar de testresultaten waren al een heel stuk beter. Na een aantal maanden begon ik de oefeningen wel wat zat te worden, maar toen begon ik ook verbetering te merken dus dat was meteen weer een goede motivatie om vol te houden. Inmiddels zijn we 9 maanden verder en kan ik zeggen dat ik weer met plezier een boek kan lezen en dat ik me stukken beter kan concentreren!

Nogmaals bedankt.


Revalidatie na een TIA

Mieke – 49 jaar: “Ik ben er van overtuigd dat de oogtraining positief heeft bijgedragen aan mijn herstel”

Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met AB Reflex via mond op mond reclame. Dit in verband met restklachten na een TIA. Na het bekijken van de site was mijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden gewekt en heb ik een afspraak gemaakt . Mijn eerste bezoek was in juni 2017. In het eerste gesprek heeft Mark na een intake aangegeven hoe hij mijn situatie zag en waar waarschijnlijk wel “winst” te behalen zou zijn met de oefeningen. Deze oefeningen worden “op maat” gemaakt. Ik vond het fijn om zelf iets te kunnen doen. Je kunt zelf actief werken aan je herstel door het structureel doen van je oefeningen. En als er een fase is waarin oefenen even minder goed lukt dan is daar ook begrip voor. De oefeningen die je bij AB Reflex meekrijgt zijn goed toe te passen in de praktijk en ik ben er van overtuigd dat de oogtraining positief heeft bijgedragen aan mijn herstel.


Revalidatie na een TIA

 Els – 63 jaar: “.. dat ik weer meer zin en plezier heb om te lezen”

Nieuwsgierig naar de begeleiding van onze buurjongen (om zijn concentratie te verbeteren) ontdekte ik dat op de website van AB Reflex bij Revalidatie Training een aantal problemen staan genoemd waar ik zelf, bijna een jaar na een TIA, last van ondervond. Het was prettig om te weten dat Mark na de intake en na de eerste periode van oefenen zou kunnen aangeven of het zin had om verder te gaan met de training. Gelukkig was dit voor mij het geval. Het was goed te doen om regelmatig oefenen vol te houden. 

Inmiddels een half jaar na het afronden van de oogtraining kan ik zeggen dat door de verbeterde werking van de ogen de problemen gedeeltelijk verminderd zijn en ook dat ik weer meer zin en plezier heb om te lezen!


Revalidatie na een ongeval met hoofdletsel

Natascha – 46 jaar: “week na week voelde ik dat ik vooruit ging”

Ik ben Natascha 46 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen van 15 en 17 jaar oud.
Ik heb een eigen kapsalon en werk 3.5 dag in de week. In oktober vorig jaar heb ik een zware houten balk op mijn hoofd gekregen tijdens het klussen. Na een aantal bezoeken aan de huisarts kreeg ik uiteindelijk een verwijzing naar de neuroloog. Mijn klachten waren, misselijkheid, de hele dag, veel hoofdpijn en heel erg moe. Daar kreeg ik te horen dat het een spierspanningshoofdpijn was geworden en ben ik naar een Caesar therapeut doorgestuurd. Na weken oefenen werden de klachten niet minder maar helaas steeds erger.
Ik kon na 3 maanden niet meer functioneren als moeder, kapster en echtgenoot! Ben in januari gestopt met werken en kon alleen nog maar huilen de hele dag. Vertoonde me nergens meer en lag het liefst de hele dag met mijn hoofd onder een dekentje in het donker. Voelde me ook echt ziek en misselijk de hele dag! Op advies van een vriendin heb ik contact met Mark opgenomen en de vraag gesteld of hij mij kon helpen? Na onderzoek bleek er door de klap op mijn hoofd een storing in mijn visueel systeem te zitten waardoor ik niet meer kon focussen. Door mijn werk, wat steeds dichtbij kijken is, werden mijn klachten steeds erger. Ik ben meteen gestart met 4 weken Lichttraining en 7 dagen per week oogoefeningen. In het begin werd ik er zieker van maar na een telefoongesprek met Mark was ik weer overtuigd om door te gaan! 3 maanden verder ben ik weer voorzichtig wat gaan werken en pakte de draad langzaam weer op. Na 7 maanden in totaal was ik helemaal klaar met de training en week na week voelde ik dat ik vooruit ging! Sinds augustus ben ik weer full time moeder, kapster en echtgenoot. Ben tot de dag van vandaag een jaar verder en heel blij dat ik met AB reflex in contact ben gekomen en ben Mark erg dankbaar voor zijn peptalk en begrip!

Bedankt Mark!!


Revalidatie na een auto-ongeval

Een man van middelbare leeftijd had na een auto-ongeval whiplashklachten overgehouden. Z’n nekklachten waren met behulp van fysiotherapie verdwenen maar z’n oogklachten niet. Deze bestonden eruit dat bij het kijken het beeld niet kon worden vastgehouden, alsof je met een filmcamera al hardlopend een film opneemt. Het resultaat is een vrij schokkend beeld. De oogarts en de neuroloog konden niets betekenen. De psychiater vond dat het tussen de oren zat, met het gevolg dat hij overspannen thuis kwam te zitten. Zo’n anderhalf jaar lang wist hij zich geen raad. Totdat hij via via hoorde van oogtraining. Het visuele onderzoek liet zien dat er heel wat kon worden verbeterd aan zijn visuele systeem. Hij kreeg oogtraining in combinatie met lichttraining. Na een half jaar waren z’n klachten nagenoeg verdwenen. Alleen tijdens vermoeidheid stak het nog in mindere mate de kop op. Hij kon zijn werk als asfaltlaborant weer hervatten.