Mijn kind komt heel moe uit school

Als je kind elke dag heel moe uit school komt dan is er iets aan de hand. Het kan zijn dat het niveau van de aangeboden lesstof te hoog is. Misschien wordt het kind gepest en slaapt daardoor slecht, piekert en is angstig. Of de juf heeft ontdekt dat het kind vaak knijpt met de ogen omdat het niet goed ziet. Vrij voor de hand liggende oorzaken. Hier wordt vaak het eerste naar gekeken. Maar als blijkt dat dat allemaal niet aan de hand is, wat kan het dan zijn?

In heel veel gevallen ligt de oorzaak in een verstoorde opname (oogsamenwerking) en verwerking (hersenhelftsamenwerking) van informatie. Ogen verbruiken zo’n 25% van de dagelijkse lichaamsenergie en hersenen zo’n 20%. Samen dus goed voor bijna de helft van de dagelijkse energie! Als de ogen niet goed samenwerken en als de hersenhelften niet goed samenwerken dan wordt er dus nog veel meer energie verbruikt. Dan moet het kind wel heel moe uit school komen.

Kijk voor meer informatie over oogsamenwerkingsproblemen en problemen met de hersenhelftsamenwerking om onze website www.abreflex.nl.