Met oogtraining een hoger IQ

Kinderen met leer- of concentratieproblemen wordt vaak een IQ test afgenomen. Niet zelden komt het IQ lager uit dan de ouders, op grond van het beeld wat ze van hun kind hebben, dachten. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Zeker nu er steeds meer scholen overwegen om niet meer zo zeer de cito-score maar de intelligentiescore belangrijk vinden bij het wel of niet toelaten van nieuwe leerlingen. Zowel cito-score als IQ-score krijg je omhoog met visueel-motorische training. Dat komt omdat leer- en concentratieproblemen heel vaak het gevolg zijn van visuele en/of motorische beperkingen. In dat geval kan de aangeboden visuele informatie niet snel genoeg opgenomen en verwerkt worden. Met visuele training kun je relatief gemakkelijk die beperkingen weg trainen of sterk verminderen. Het gevolg is dat de vragen van de IQ-test beter worden begrepen. Iemand wordt dus niet intelligenter maar scoort gewoon beter. Soms 10, 20 of zelfs 30 punten hoger! Meer weten? Kijk op www.abreflex.nl of bel: 06-54790867.

Geef een reactie