“Ritalin en anders géén leesbegeleiding”

Gelukkig had Rob veel last van de bijwerkingen. Hij kreeg hoofdpijn, kon niet goed inslapen en voelde zich anders dan normaal. Hij stopte er mee na een week. De juf had voorgesteld om met Ritalin te beginnen anders zou hij niet in aanmerking komen voor extra leesbegeleiding. Ja, je leest het goed! Ik weet inmiddels dat er diverse scholen zijn die dit soort voorstellen doen. Uit onmacht, dat begrijp ik ook, want kinderen met concentratieproblemen in de klas is niet eenvoudig. Maar het kind leesbegeleiding onthouden als het niet aan de Ritalin gaat is voor mij echt een brug te ver! Fijn dat concentratieproblemen te verhelpen zijn met visueel-motorische training. Fijn ook dat er goede alternatieven zijn voor Ritalin. Rob weet er alles van. Met hem gaat het inmiddels stukken beter, nu met z’n juf nog.

Geef een reactie