Ik zal Maria nooit vergeten

Ver in de 80. Nooit 1 diploma gehaald (nog wel het rijbewijs) maar oh zo mooi gepolijst door het leven. Ze groeide op in een intellectueel gezin maar kon niet wedijveren met haar broers. En werd niet zelden beschouwd als het domme meisje van het gezin. Heeft noodgedwongen haar creatieve vermogens moeten aanspreken. Ze wilde hiermee voor de klas, maar jammerlijk genoeg lukte het haar maar niet om haar talenten te verzilveren met het zo fel begeerde papiertje. Ze had moeite om de krant te lezen. Niet omdat ze niet scherp zag maar de tekst kwam maar niet binnen. Haar man had gelukkig engelengeduld met haar en las dan de krant vaak voor. Ze was tot tranen geroerd, toen ze van me hoorde waar toch dit onvermogen vandaan kwam: haar ogen konden niet samenwerken en haar motoriek was nooit goed uitgerijpt. Haar levenslust was zo groot dat ze zonder moeite de oogtraining volgde, die ik haar had voorgesteld. En met succes. Ze weet nu eindelijk wat ze leest!

Geef een reactie